Caută

Miopie - Vezi Neclar Obiecte Aflate la Distanta?


Ai dificultăți în a vedea clar un obiect îndepărtat, dar poți citi cu ușurință o carte sau chiar acest articol de blog. Sună cunoscut, te confrunți cu așa ceva? Dacă da, atunci sunt mari șanse ca miopia să fie cauza.


În ultimul timp, numărul persoanelor afectate de miopie a crescut rapid. Și până în 2050, aproximativ jumătate din populația lumii (aproximativ 5 milioane de oameni) este de așteptat să sufere de miopie¹.


Cercetătorii dau vina pe schimbarea rapidă a stilului de viață care implică utilizarea sporită a telefoanelor, laptopurilor și scăderea activităților în aer liber pentru situație¹.


În articolul de astăzi vom vorbi despre:

1. Cum funcționează ochii tăi?

2. Care sunt simptomele Miopiei?

3. Care sunt cauzele și factorii de risc ai Miopiei?

4. Cum se diagnostichează Miopia?

5. Cum se tratează Miopia?1. Cum funcționează ochii tăi?

Când lumina ajunge la ochii tăi, ea trece prin cornee și prin cristalin. Cristalinul o focalizează apoi pe retină, în partea din spate a ochiului, și creează imaginea care este apoi transmisă creierului. Așa putem vedea lumea în mod clar.


Cu toate acestea, pentru a produce o imagine clară, corneea trebuie să aibă o curbură uniformă, iar ochiul trebuie, de asemenea, să fie la lungimea potrivită.


La oamenii miopi, ochiul este puțin mai lung din față în spate. Aceasta înseamnă că atunci când privești orice obiect îndepărtat, razele de lumină nu se vor concentra pe retină, ci în fața ei.


Ca rezultat, se formează o imagine neclară care este transmisă creierului, făcând obiectul îndepărtat să pară neclar pentru tine.2. Care sunt simptomele Miopiei?

Miopia începe să se dezvolte în timpul copilăriei între 6 și 12 ani. Globii oculari continuă să crească în adolescență, astfel încât, dacă copilul sau adolescentul suferă de miopie, tinde să se înrăutățească rapid la această vârstă.


Principalul simptom al miopiei este dificultatea de a vedea obiecte îndepărtate sau o vedere încețoșată atunci când privești imagini sau obiecte îndepărtate.


Dacă poți vedea în mod clar obiecte ținute îndeaproape sau poți citi cărți fără să te chinui să vezi lucrurile în comparație cu obiectele îndepărtate, atunci cel mai probabil ai miopie.


S-ar putea să ai probleme de vedere clară a imaginilor sau cuvintelor de pe panourile de anunțuri, televizoare și ecrane depărtate.


Ca urmare, acest lucru poate provoca performanțe slabe la locul de muncă sau scăderea performanței la școală și îndeplinirea altor sarcini (conducerea sau practicarea unui sport).


Dacă vezi că copilul tău se încruntă sau ține ochii mijiți în timp ce urmărește obiecte îndepărtate, se plânge de dureri de cap și ține cărți și alte obiecte aproape de fața sa, atunci s-ar putea să sufere de miopie.


Copiii care sunt miopi se pot apropia de ecranele TV sau pot manifesta lipsă de interes pentru sport și alte activități în aer liber, deoarece necesită o viziune clară la distanță.


Dacă copilul dumneavoastră are dificultăți în a vedea clar obiectele îndepărtate, trebuie dus urgent la un control optometric.


Un diagnostic precoce și corectarea miopiei sunt importante. Acest lucru se datorează faptului că, fără vedere mai bună, copilul tău s-ar putea confrunta cu probleme în a învăța, a-și face temele și a performa la școală.


Dacă nu ești sigur că copilul tău are probleme de vedere, citește și semnele care indică problemele de vedere la copii.3. Care sunt cauzele și factorii de risc ai Miopiei?

După ce te concentrezi pe obiecte ținute îndeaproape pentru perioade mai lungi, mușchii de focalizare din ochi sau mușchii ciliari ”se blochează”. Drept urmare, ochii tăi se alungesc și apare miopia.


De cele mai multe ori, aceasta este ereditară. Înseamnă că, dacă ambii părinți sunt miopi, atunci sunt șanse mari ca copiii lor să dezvolte miopie.


Într-un studiu realizat de Kathryn Rose, aceasta spune că lipsa expunerii la lumina zilei poate provoca miopie la copii². Un alt studiu realizat de Universitatea din Australia de Vest a constatat, de asemenea, că lipsa timpului în aer liber este un factor de risc și contribuie la dezvoltarea miopiei³.4. Cum se diagnostichează Miopia?

Optometristul sau oftalmologul poate folosi mai multe proceduri pentru a măsura modul în care ochii tăi focalizează lumina și pentru a determina puterea lentilelor de vedere pentru corectarea miopiei.


Specialistul îți va cere să identifici literele tipărite pe diagramă. Acest test este pentru măsurarea acuității vizuale.


Apoi, acesta îți va pune mai multe lentile în fața ochilor și va măsura modul în care ochii tăi concentrează lumina folosind un retinoscop. De asemenea, ar putea utiliza o mașină automată pentru evaluarea puterii de focalizare a ochiului.


Analizând informațiile obținute din test, împreună cu rezultatele altor teste, optometristul tău va decide dacă ai miopie sau nu. Optometristul va determina, de asemenea, puterea de corectare a lentilelor care este necesară pentru o vedere clară.5. Cum se tratează Miopia?