top of page
Caută

Stiai ca?Azi o sa va povestim despre cateva lucruri uimitoare despre ochiul uman.

Asemeni animalelor, ne bazam in tot ceea ce facem pe ochii nostri. Avem nevoie de o vedere buna pentru a citi, a observa, pentru a ne orienta in trafic, pentru a lua decizii in functie de culoare atunci cand cumparam ceva samd.

Ochiul uman poate distinge 500 de nuante diferite de gri. DA, doar de gri! Alaturi de creier, este organul cel mai complex din organismul uman si tot timpul colaboreaza intre ele, deoarece 8 din 10 lucruri pe care le memoram se realizeaza prin intermediul ochilor.

Ochiul are mai mult de doua milioane de parti componente si clipeste de peste 10 milioane de ori intr-un an.

Zilnic folosim camerele telefoanelor mobile pentru a captura cele mai faine detalii dintr-o fotografie. Tehnologia acestor camere azi a ajuns la aproximativ 20 de megapixeli. "Tehnologia" ochiului uman a ajuns la 576 de megapixeli. Exact! Ochiul uman poate depista detalii asemeni unei camere foto de 576 de megapixeli.

Nu in ultimul rand, va putem spune ca este imposibil sa stranuti fara sa inchizi ochii.

In concluzie, ochii tai merita protejati de factorii externi prin purtarea unei perechi de ochelari, indiferent ca sunt doar de protectie in timpul lucrarilor pe santier, de protectie impotriva luminii albastre a monitorului sau a ecranului telefonului sau impotriva razelor UV emise de soare.

Cam atat am avut de spus despre importanta ochilor tai.

In urmatorul articol o sa va povestim despre cateva curiozitati oculare din natura si te asteptam la noi in optica medicala pentru un control gratuit al ochilor.

Poti arunca o privire si asupra ofertelor noastre la ramele foto, perfecte atat pentru ochelarii de vedere simpli cat si pentru ochelarii de soare cu dioptrii.

Sa ne vedem cu bine!

16 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page